11-11-13

Ploegsteert Course du souvenir maandag 11 november 2013

 

In volle conditie en met stevige gespannen kuiten staan 27 getrainde ladies en enkele van hun wederhelften vertrekkensklaar richting Ploegsteert. Op de parking van de Kinepolis krijgt elk een plaatsje in een van de wagens toebedeeld. Onder een laag herfstzonnetje, GPS ingesteld via Mesen met een ‘s’ trekken we richting Flanders Fields en verder.

Aangekomen in Ploegsteert is de vertrouwde parkeerplaats plots niet meer zo vertrouwd. De politie laat ons allen rechtsomkeer maken. Een plaatsje langs de weg met ingeklapte spiegels is ook een optie.

In de sporthal aangekomen zoeken we ons nummer op en krijgen we een T-shirt (ook small kan large zijn J). Nog even een plaatsje zoeken, het toilet bezoeken en dan is het zover….

De 8,5 of 21 kilometer liggen op ons te wachten. Vergezeld door een fris windje maar een prachtig zonnetje loodst Bart ons mee voor de zo vertrouwde opwarming.
Met onze fantastische supporters Sara, Nele en Francine als back-up, steun en toeverlaat vertrekken de eersten voor de 8 kilometer. Twintig minuten later volgen onze vriendinnen van de 21 kilometer. Dit jaar krijgen we er echter een traktaat bij. Een nieuw aangelegd wandelpad loodst ons de bossen in. Een piramide verschijnt tussen de bomen. Nee we zijn niet in Parijs, maar dit is het gloednieuwe ‘Centre d'Interprétation Plugstreet 14-18’. In dit centrum wordt het leven vertelt van zowel de soldaten als de gewone bevolking tijdens de oorlog van 14-18.
Het is ook hier dat Nancy haar tweede adem vindt. Ik moet de duimen leggen. Maar meer dan tevreden over mijn conditie zie ik de finish voor mij opdoemen. Yes, we did it!

Dikke proficiat aan allen!
Een welverdiend aperitiefke en lekker maal staan klaar in het Muziek- en eetcafé ‘t Folk in Dranouter.

Mijn tweede Ploegsteert was terug een voltreffer. Op naar volgend jaar voor ongetwijfeld een speciale editie van de Course du Souvenir 2014… deze wil je echt niet missen!!

Tot volgend jaar.

Veronique

 

20:28 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-13

Urbantrail zondag 20 oktober

 

De Brugge Urban Trail vond plaats op 20 oktober in en rond het historisch stadscentrum van Brugge, met een  afstand van 10 km. De Urban Trail was ingericht voor het goede doel; namelijk voor Plan België.

Er waren 4.000 inschrijvingen dat was het maximum, er waren vier waves telkens van 1.000 personen.

De start en aankomst was op de Markt, er was een prachtig parcours de lopers mochten door de gebouwen lopen van het Concertgebouw, waar tapijten op de grond lagen, zodanig dat er niemand kon uitglijden, de andere gebouwen waren: het Stadhuis, Normaalschool, er werd ook gelopen door de prachtige tuinen van het Karmelietenklooster …  en de molens werden ook niet vergeten. De lopers werden aangemoedigd door verschillende muziekbands. Ja, het was genieten.

Aankomst op de Markt, in de Stadshallen werd een ontbijtpakket gegeven en een kop koffie. Ook een T-shirt van Urban Trail kon je in ontvangst nemen.

Het was prachtig georganiseerd en een leuke dag.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Jocelyne

21:30 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Urbantrail zondag 20 oktober

 

 

Zondagmorgen, 20 oktober 2013: eindelijk was het zover!  Een paar maanden terug had ik me, aangemoedigd door mijn vriendinnen-loopsters, ingeschreven voor de 1ste Urban Trail in Brugge.  Er waren twijfels: zou het wel lukken, kon dat allemaal wel in goede banen geleid worden en waar zou ons dat heenvoeren??  De spanning werd er goed ingehouden, want het parcours werd maar met mondjesmaat prijsgegeven.  Met de spanning, groeide ook de nieuwsgierigheid, het enthousiasme en - toch een klein beetje - de schrik: wat als het zou water gieten, want de weergoden waren ons niet echt gunstig gezind, in onze voorbereiding voor deze 10km-loop!

Om 9.50u. stonden we te trappelen van ongeduld, ons borstnummer met onze voornaam in grote letters, fier opgespeld en met een pak gezonde zenuwen in de kuiten.  Het startsein zorgde voor een ontlading: als ongeduldige veulens vertrokken we voor één lange tocht van plezier, ver- en bewondering, solidariteit, gezwoeg en gezweet en een onbeschrijflijk gevoel van "Wat een belevenis!"

Het is werkelijk moeilijk om een hoogtepunt uit te kiezen.  De hele loop was gewoonweg een aaneenschakeling van hoogtepunten:
De gebouwen waar we doorheen liepen (kippenvelmoment in het Concertgebouw, waar we een flard opvingen van een fantastisch concert van Giovanni Antonini met zijn schitterend kamerorkest "Giardino Armonico"), met op het einde een kuitenbijter: de Howest (ofte "Normaalschool" in de goede oude tijd...) met zijn prachtige turnzaal, nostalgie bij het lopen door de oude gangen... (maar ook veel trappen!)
De historische plekjes (het Begijnhof, het Minnewaterpark), de oogstrelende tuinen en een warme, menselijke toets werd geleverd door de bandjes, die ons op opzwepende en/of moedgevende muziek en zang trakteerden.
Wat mij ook sterk bijgebleven is, zijn de bewoners en het personeel van het rusthuis Jeruzalem, die ons aanmoedigden en toejuichten.

Voor mij persoonlijk, was het tijd dat de eindstreep in zicht kwam en juist daar werden we nog eens extra vergast op een "Allez! Nog even" van een paar Running Ladies in het publiek.  Dat deed deugd!!

Moe, maar echt voldaan in ons hart, gingen we ons ontbijtpakket en ons T-shirt ophalen en niet te vergeten: een bekertje goed straffe en lekker warme koffie .
Dat de loop ook nog een bijdrage leverde voor Plan België, gaf een extra dimensie aan deze toch wel onvergetelijke en zonnige dag!
Op naar volgend jaar, zeker weten ...

Groetjes,


Carina

 

16:45 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |