06-02-14

Mag joggen geld kosten of niet?

Vroeger, tijdens mijn opleiding op het sportkot, leerden we dat er een statusdriehoek bestond met een brede basis en een smalle top. In die statusdriehoek probeerden we de sporten te rangschikken naargelang ze duurder of goedkoper waren om ze te beoefenen. Aan de top van de piramide stonden  sporten zoals golf, windsurfen en zeilen (sporten voor de happy few). Aan de basis ervan vonden we  de meer democratische  sporten zoals  lopen, sportief wandelen en - fietsen .

Vertalen we dat naar onze sport toe, het joggen, dan lijkt dat democratische wel te kloppen. Het  volstaat alleen al goede loopschoenen te hebben om te kunnen joggen.
Al de rest is gratis: het bos, de vesten, de natuur, het plezier, …

Eén ding evolueert helaas wel: de inschrijvingsprijs voor deelname aan een massaloop, genre Dwars door Brugge, 20 km door Brussel, Urban trail. Je moet dan zelf afwegen: is het sop de kolen waard?

Ik persoonlijk moet zeggen, met 30.000 op een zondagmorgen door een autovrij Brussel lopen, heeft wel iets. Voeg daar nog bij, achteraf vermoeid maar gelukkig aanschuiven bij de Griek aan het Zuid ...

Alhoewel, met één maal niet de 20 km door Brussel lopen, kun je 8 maal Run4Fun in Brugge meejoggen.

Je ziet het: afwegen.


20:01 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.