15-11-13

Ploegsteert Course du souvenir

P1160347.jpg

nog meer moois: https://plus.google.com/u/0/photos/116824336600457359385/...

17:01 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-13

Ploegsteert Course du souvenir maandag 11 november 2013

 

In volle conditie en met stevige gespannen kuiten staan 27 getrainde ladies en enkele van hun wederhelften vertrekkensklaar richting Ploegsteert. Op de parking van de Kinepolis krijgt elk een plaatsje in een van de wagens toebedeeld. Onder een laag herfstzonnetje, GPS ingesteld via Mesen met een ‘s’ trekken we richting Flanders Fields en verder.

Aangekomen in Ploegsteert is de vertrouwde parkeerplaats plots niet meer zo vertrouwd. De politie laat ons allen rechtsomkeer maken. Een plaatsje langs de weg met ingeklapte spiegels is ook een optie.

In de sporthal aangekomen zoeken we ons nummer op en krijgen we een T-shirt (ook small kan large zijn J). Nog even een plaatsje zoeken, het toilet bezoeken en dan is het zover….

De 8,5 of 21 kilometer liggen op ons te wachten. Vergezeld door een fris windje maar een prachtig zonnetje loodst Bart ons mee voor de zo vertrouwde opwarming.
Met onze fantastische supporters Sara, Nele en Francine als back-up, steun en toeverlaat vertrekken de eersten voor de 8 kilometer. Twintig minuten later volgen onze vriendinnen van de 21 kilometer. Dit jaar krijgen we er echter een traktaat bij. Een nieuw aangelegd wandelpad loodst ons de bossen in. Een piramide verschijnt tussen de bomen. Nee we zijn niet in Parijs, maar dit is het gloednieuwe ‘Centre d'Interprétation Plugstreet 14-18’. In dit centrum wordt het leven vertelt van zowel de soldaten als de gewone bevolking tijdens de oorlog van 14-18.
Het is ook hier dat Nancy haar tweede adem vindt. Ik moet de duimen leggen. Maar meer dan tevreden over mijn conditie zie ik de finish voor mij opdoemen. Yes, we did it!

Dikke proficiat aan allen!
Een welverdiend aperitiefke en lekker maal staan klaar in het Muziek- en eetcafé ‘t Folk in Dranouter.

Mijn tweede Ploegsteert was terug een voltreffer. Op naar volgend jaar voor ongetwijfeld een speciale editie van de Course du Souvenir 2014… deze wil je echt niet missen!!

Tot volgend jaar.

Veronique

 

20:28 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |