24-10-13

Urbantrail zondag 20 oktober

 

De Brugge Urban Trail vond plaats op 20 oktober in en rond het historisch stadscentrum van Brugge, met een  afstand van 10 km. De Urban Trail was ingericht voor het goede doel; namelijk voor Plan België.

Er waren 4.000 inschrijvingen dat was het maximum, er waren vier waves telkens van 1.000 personen.

De start en aankomst was op de Markt, er was een prachtig parcours de lopers mochten door de gebouwen lopen van het Concertgebouw, waar tapijten op de grond lagen, zodanig dat er niemand kon uitglijden, de andere gebouwen waren: het Stadhuis, Normaalschool, er werd ook gelopen door de prachtige tuinen van het Karmelietenklooster …  en de molens werden ook niet vergeten. De lopers werden aangemoedigd door verschillende muziekbands. Ja, het was genieten.

Aankomst op de Markt, in de Stadshallen werd een ontbijtpakket gegeven en een kop koffie. Ook een T-shirt van Urban Trail kon je in ontvangst nemen.

Het was prachtig georganiseerd en een leuke dag.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Jocelyne

21:30 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Urbantrail zondag 20 oktober

 

 

Zondagmorgen, 20 oktober 2013: eindelijk was het zover!  Een paar maanden terug had ik me, aangemoedigd door mijn vriendinnen-loopsters, ingeschreven voor de 1ste Urban Trail in Brugge.  Er waren twijfels: zou het wel lukken, kon dat allemaal wel in goede banen geleid worden en waar zou ons dat heenvoeren??  De spanning werd er goed ingehouden, want het parcours werd maar met mondjesmaat prijsgegeven.  Met de spanning, groeide ook de nieuwsgierigheid, het enthousiasme en - toch een klein beetje - de schrik: wat als het zou water gieten, want de weergoden waren ons niet echt gunstig gezind, in onze voorbereiding voor deze 10km-loop!

Om 9.50u. stonden we te trappelen van ongeduld, ons borstnummer met onze voornaam in grote letters, fier opgespeld en met een pak gezonde zenuwen in de kuiten.  Het startsein zorgde voor een ontlading: als ongeduldige veulens vertrokken we voor één lange tocht van plezier, ver- en bewondering, solidariteit, gezwoeg en gezweet en een onbeschrijflijk gevoel van "Wat een belevenis!"

Het is werkelijk moeilijk om een hoogtepunt uit te kiezen.  De hele loop was gewoonweg een aaneenschakeling van hoogtepunten:
De gebouwen waar we doorheen liepen (kippenvelmoment in het Concertgebouw, waar we een flard opvingen van een fantastisch concert van Giovanni Antonini met zijn schitterend kamerorkest "Giardino Armonico"), met op het einde een kuitenbijter: de Howest (ofte "Normaalschool" in de goede oude tijd...) met zijn prachtige turnzaal, nostalgie bij het lopen door de oude gangen... (maar ook veel trappen!)
De historische plekjes (het Begijnhof, het Minnewaterpark), de oogstrelende tuinen en een warme, menselijke toets werd geleverd door de bandjes, die ons op opzwepende en/of moedgevende muziek en zang trakteerden.
Wat mij ook sterk bijgebleven is, zijn de bewoners en het personeel van het rusthuis Jeruzalem, die ons aanmoedigden en toejuichten.

Voor mij persoonlijk, was het tijd dat de eindstreep in zicht kwam en juist daar werden we nog eens extra vergast op een "Allez! Nog even" van een paar Running Ladies in het publiek.  Dat deed deugd!!

Moe, maar echt voldaan in ons hart, gingen we ons ontbijtpakket en ons T-shirt ophalen en niet te vergeten: een bekertje goed straffe en lekker warme koffie .
Dat de loop ook nog een bijdrage leverde voor Plan België, gaf een extra dimensie aan deze toch wel onvergetelijke en zonnige dag!
Op naar volgend jaar, zeker weten ...

Groetjes,


Carina

 

16:45 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-10-13

de reiefeesten

IMG_2718.JPG

10:47 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |