16-02-13

Uitnodiging actie voor een betere verlichting van de Brugse vesten

 

De Brugse Vesten zijn een geliefkoosd parcours voor heel wat recreatieve lopers. Niet alleen het traject, maar ook de ondergrond en de groene omgeving zorgen ervoor dat er in ideale omstandigheden kan gejogd worden. Tijdens de wintermaanden stelt zich echter een groeiend probleem voor de loper: de Vesten zijn onvoldoende verlicht. Het overgrote deel van de lopers plant zijn of haar training namelijk  ’s avonds, na de werkuren, en dan rekent zij op een degelijke verlichting.

De joggingclub Ladies’ Runninngcenter is een groep dames die ’s avonds, twee maal per week, gaat joggen langs de Brugse Vesten. Zij slaken nu een noodkreet over de onevenwichtige  verlichting langs onze Vesten. Op sommige plaatsen is de verlichting in orde, maar op andere is ze onvoldoende, soms zelfs onbestaande. De Ladies wijzen erop dat een slechte verlichting hand in hand gaat met een gevoel van onveiligheid, bovendien stellen zij dat de kans op blessures reëel is, wanneer gejogd wordt in het halfduister.

De dames wensen deze problematiek in een breder perspectief te plaatsen. De Vesten worden niet alleen gebruikt door recreatieve lopers, maar dagelijks ook door heel wat schoolgaande jongeren, fietsers, wandelaars en andere sportclubs. Ook voor hen zou een betere verlichting een meerwaarde betekenen voor deze prachtige groene gordel rond onze stad.

Vanuit die optiek brachten de dames van Ladies’ Runningcenter de zwakke en donkere stroken van de Vesten in kaart. Het is de bedoeling om via een ludieke actie de verzamelde informatie door te geven aan de betreffende instanties.

Concreet! Actie voor een betere verlichting  van de Vesten op donderdag 28 februari om 19.00 uur stipt aan de rode voetgangersbrug, Bargeweg (ingang Cactusfestival) te Brugge.

Wij hopen jullie allen daar te ontmoeten, liefst met een lichtje.

11:10 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |