22-11-12

Ploegsteert 11 november 2012

Heel wat vroeger dan gewoonlijk op een zondagmorgen spoedde ik me naar de bakkerij: we werden reeds om 8.30 uur aan de Kinepolis verwacht om gezamenlijk naar Ploegsteert te rijden. Daar vond dit jaar reeds voor de 31ste keer de Course du Souvenir plaats. Aanvankelijk was ze een herdenkingsmonument om de Wapenstilstand van 1914-1918 te herdenken, maar recenter herdenkt ze ook de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke (Ploegsteert was zijn woonplaats).

Eens aangekomen aan de Kinepolis, verdeelden we ons over de auto’s en reden samen, al babbelend, naar Ploegsteert. Onderweg kwamen we langs Mesen, de kleinste stad van België, waar we zwaaiden naar de burgemeester met driekleurige sjerp, die buiten aan een café stond te babbelen. In de sporthal van Ploegsteert kregen we meteen ons borstnummer en een vrolijk roze T-shirt. Na een laatste stop bij het toilet waren we klaar voor de start. Ik liep de 8km mee. Onder het stralend zonnetje begonnen we te lopen en verbaasden we ons om de schijnbaar eindeloze sliert lopers voor en achter ons. De bonte fluorescerende kleuren van alle lopers gaven heel wat goeie moed. Af en toe moesten we eens opzij springen voor de professionals. Halverwege stond Bart ons op te wachten en gaf ons wat extra motivatie. Tegen het einde van de tour stond een fanfare uitbundig te spelen. Op het einde zette ik nog een laatste sprintje en eindigde zeer tevreden. Bij aankomst kregen we meteen een Aquarius en… een biertje van Ploegsteert zelf.

In de sporthal konden we ons verwarmen aan de douches, waar we als sardientjes opeengepakt stonden te wachten op een vrije sproeier. Wanneer ik klaar was met douchen, had iemand de bordjes van de deuren van de vrouwendouches en de mannendouches weg gehaald en het was één chaos geworden. Ook was het warm water af en toe op. Wie een koude douche gehad had, kon zich echter nog verwarmen aan de warme soep. Daarna gingen we nog even buiten supporteren voor de deelnemers van de 21km, die net aankwamen.

We verdeelden ons weer over de auto’s: deze keer om naar het Folkcentrum in Dranouter te rijden. Na het aperitief kregen we meteen ons bestelde eten. Wat stevige warme kost smaakte zeer goed na het lopen. Onder het eten wisselden we wat onze sportieve ervaringen en belevenissen uit. Al snel kwamen ook de deelnemers van de 21km binnen, die op luid applaus onthaald werden.

Veel te vlug was de dag voorbij en verdeelden we ons een laatste maal over de auto’s om naar huis te rijden. Moe maar voldaan kwamen we in het regenachtige Brugge terecht. Waar was toch dat zonnetje van Ploegsteert gebleven?

Groetjes,

Hanne

17:38 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-12

Ploegsteert zondag 11 november 2012

!cid_CA79289B-A17F-4F87-99F0-0C119CE15DDC.jpg

 

 voor het grotere zusje, zie ook: 

09:01 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |