18-04-11

Loop in het andere bos: Ryckevelde 10 april 2011

DSC_4782.jpg

11:34 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Loop in het andere bos: Ryckevelde 10 april 2011

Onder een prachtige zonnehemel liepen we zondag op ongekend terrein en maakten we Ryckeveldebos onveilig. Verschillende ladies zagen het echt zitten. Zij liepen de hele dreef naar het kasteel waar de afspraak was. Anderen namen het iets gemakkelijker en sprongen in een rood wagentje, dat volgeladen rode Ladies aan de startplaats kwam.
De meeste Ladies kozen om het bos goed te verkennen en opteerden voor10 km. We genoten niet enkel van het bos, maar ook van de prachtige omgeving: kasteel Ten Torre, het militair domein, boerderijen,… Het was een ideale voorbereiding voor Dwars door Brugge, want ook rond Ryckevelde ligt het vol kasseien.
Gelukkig werden we in het bos goed vergezeld door Jemmy en Heidi. Anders waren we zeker onze weg kwijt geraakt en zouden we 15 km in plaats van 10 km gejogd hebben. Of we 10 km gelopen hebben, is moeilijk te achterhalen, want in de heemtuin (met een grote verscheidenheid aan planten en speciaal ingericht voor slechtzienden) deden we voortdurend kleine rondjes zodat we zeker onze tel kwijt raakten. Gelukkig was er iemand met een minutieuze sporthorloge, die onmiddellijk de afgelegde afstand en tijd kon aflezen.
Onder het motto samen uit, samen thuis kwamen we een uurtje later terug aan de vijver van het kasteel waar Bart ons stond op te wachten. We werden beloond met warme chocolademelk en zelfgemaakte wafeltjes. Niettegenstaande het mooie weer smaakte het enorm. Maar we moesten wel oppassen, want de wafeltjes waren zodanig lekker, dat een voorbijlopende hond (Weimarener) door de heerlijke geur onmiddellijk de doos koekjes vond en ook meegenoot.
De organisatoren van de bosloop, Jemmy en Heidi ontvingen nog shampoo en douchegel dat zeker van pas komt na zo’n inspanning. Na een groepsfoto (voor de pers!) keerden we voldaan en vol goede moed terug huiswaarts.
Bedankt aan de organisatoren, het was een leuke afwisseling.
                                                                                                                                                            Patricia

11:13 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |