27-09-09

isabelle blogt: 10 jaar Ladies Running Center.

20 september 2009. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een sprankelende feestdag van te maken: stralend weer, een - speciaal voor de gelegenheid? - autovrij Brugge, een unieke feestlocatie en niet te vergeten, de aanwezigheid van "onze" man en the ladies.

Om 9 uur was het verzamelen geblazen in de Orangerie waar we "verzusterden" met de aanwezige Ladies. De naametiketjes bleken een schot in de roos.  Buiten stonden enkele panelen opgesteld met foto's, krantenartikels,...die verwezen naar speciale momenten in de roemrijke geschiedenis van 10 jaar Ladies.  In de Orangerie, voor de gelegenheid prachtig versierd met hier en daar een knipoog naar onze verenigingskleuren, werden we getrakteerd op een rijkelijk gevuld en overheerlijk ontbijtbuffet, dat door alle aanwezigen bijzonder goed werd gesmaakt.   Dat de ladies goed kunnen "babbelen" is tot ver buiten de stadsgrenzen bekend, maar dat er in ieder van ons ook een rasecht nachtegaaltje schuilt bleek uit de unieke versie van "ik hou van u" van Noordkaap, die als eerbetoon aan onze Bart gebracht werd. 

Na het muzikaal intermezzo werden we in 2 groepen opgesplitst en trokken we met een gids de stad in.  Tijdens de wandeling werd af en toe halt gehouden bij gebouwen, monumenten, stadswijken... die allen in verband stonden met het thema "vrouw".  De anekdotes en de citaten van toenmalige geleerden en kerklieden over "de vrouw", die onze gids Leen voorlas, deed bij velen onder ons toch vaak de wenkbrauwen fronsen of werden op hoongelach onthaald.

Na de wandeling werden we terug verwacht in de Orangerie waar we buiten vergast werden op een lekker aperitief en hapjes, opgeluisterd door een prachtig verrassingsoptreden van Bart's in rood-zwart uitgedost koor "The Bare Necessities".  Na het middagmaal werden we om 15 uur verwacht aan de Huidevetterskaai voor een boottochtje op de Reien. Met z'n allen in één bootje,  voeren we langs Brugge's mooiste plekjes. Zo ook langs onze feestlocatie - nooit geweten trouwens dat deze bootjes uitgerust zijn met een claxon - waar onze ladies-organisatoren luid werden toegejuicht. 

Eenmaal terug in de Orangerie stond ons een verrukkelijk dessertbuffet te wachten, alles artisanaal bereid door enkele Lady Chefs en Bart.  Een van onze ladies vond inspiratie in het liedje "Rood" van Marco Borsato om een prachtig gedicht voor te dragen.  Het einde van de feestdag naderde.  Met een mooi souvenir - witte/rode bloem in een vaasje - trokken we huiswaarts boordevol mooie herinneringen aan een prachtige dag die ons nog lang zal bijblijven. 

We kijken alvast uit naar 20 jaar Ladies!

Isabelle Norree

19:29 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

goed gedaan Isabelle. ik zou het niet beter formelen. een mooie herinnerng aan een onvergetlijke dag.

Gepost door: reine | 28-09-09

correctie: formuleren is de juiste uitdrukking!!!!

Gepost door: reine | 28-09-09

Naast deze mooie beschrijving, zijn er nog prachtige foto's van Joke Verbeke ! Een aantal zullen binnenkort door Bart op deze blog worden geplaatst. Bedankt Joke !

Gepost door: Hilde Schotte | 05-10-09

Hey Isabelle,

Ik ga ervan uit dat er niet veel Isabelle Norrées rondlopen in België... Ben je e-mailadres kwijt, maar zou graag nog es horen hoe het met je gaat :-)

Groetjes uit een ver verleden...

Gepost door: Helen | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.