24-04-09

nieuws uit Marcala (vervolg)

Op woensdagnamiddag organiseren we een activiteit in Marcala. We hebben de groep kinderen opgesplitst in twee leeftijdsgroepen omdat het heel moeilijk is een spel te spelen met kinderen van verschillende leeftijden. De ene week spelen we een spel met de kinderen tussen 5 en 10 jaar, de andere week gaan we op pad met de kinderen vanaf 10 jaar. We merken dat dit wel een goede beslissing was, want de kinderen spelen steeds beter mee.

Donderdagnamiddag brengen we een bezoek aan de IHNFA, een instelling van de overheid waar kinderen die het thuis niet erg goed hebben, opgevangen worden. Het is echt niet gemakkelijk om met deze kinderen een leuke activiteit te doen. Het is voor hen heel moeilijk om hun aandacht bij één ding te houden, ze zijn snel afgeleid en willen eigenlijk vooral veel affectie en aandacht. Jammer genoeg worden ze ook in deze instelling niet verzorgd zoals het zou moeten. Het is misschien een druppel op een hete plaat, maar we proberen toch om ook deze kinderen af en toe een leuke namiddag te bezorgen en we proberen hen ook wat bij te leren.

Op vrijdagnamiddag trekken we de straat op met onze Carreta, de speelgoedkar. We mogen de straat voor het gemeentehuis afsluiten zodat de kinderen een veilige plaats hebben om te spelen. Elke week komen er ongeveer 20 tot 30 kinderen met onze kar spelen. We zouden ook dit initiatief graag overdragen aan een lokale verantwoordelijke of een lokale organisatie. We zijn momenteel volop op zoek naar gegadigden.

Eén keer per maand trekken we op zondag naar La Union, een berggemeenschap wat verderop. We bieden meestal twee activiteiten aan, een voor de oudere kinderen en een voor de kleintjes.

Een keer om de 2 maand doen we een groot festival voor de jongeren van Marcala. Sinds kort doen we dat samen met een plaatselijke organisatie, rond een bepaald thema. Het vorige festival had als thema: 'No al SIDA,  si a la VIDA' wat wil zeggen, rond hiv/aids dus. Volgend festival werken we rond het thema drugs en alcohol. Wat we doen is het aanreiken van informatie over deze thema's en terwijl zijn er gezelschapsspelen, sporten,... in het kader gegoten van een casino. Jongeren kunnen bonnetje winnen en verliezen, met die bonnetjes kunnen ze dan een natuurlijke frisdrank of een koekje kopen. We merken dat dit een heel goede vorm is om jongeren aan te trekken en om hun angst om te 'spelen' wat weg te nemen.

                                                                                                          
                                                                                                            Fibe          

 

16:13 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

oostende run 19 april 2009

Run-Oostende

Lieve, Christine, Reine, Mie, Joke, Gwen

16:09 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-09

lieve blogt: Oostende Run 19 april 2009

De dag begon met een stralende zon en ik dacht al : dit wordt  straks puffen en zweten. Niets was minder waar.  Toen we aankwamen in Oostende was het er mistig en koud. Iedereen stond er te rillen en te beven.  Gelukkig vond ik nogal vlot Christine die ons allen motiveerde om een warming up te doen !!!    (wat een super goed idee bleek)

Om 15h werd het startschot geven, na wat voet- en ellebogenwerk kregen we na een tweetal kilometer eindelijk ons eigen  ritme te pakken.  Aangemoedigd door kijklustigen en  tromgeroffel verliep het parcours heel aangenaam ...tot aan de laatste bocht - zeedijk op.

Wind tegen - wat had ik het graag anders gehad.- Het werd dus inderdaad nog puffen en zweten. Maar wat een zalig gevoel - eenmaal over de finish !!!  Eén ding is zeker - ik heb alvast de smaak te pakken !!!

Lieve

22:32 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |