26-12-07

fotootje

 

 tussendoor, een fotootje van de opwarming in Tillegem.

 

Afbeelding 008bis

20:22 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

het goede doel

 

heb je ze gezien of gehoord, de drie van Studio Brussel, en hun queeste naar drinkbaar water?

Volgend jaar doen we mee. Gegarandeerd. Begin maar al te denken!

Bijvoorbeeld, ons Floortje (mijn dochter en gidsenleidster) ging op de Kerstmarkt met haar gidsen Kerstknuffels uitdelen. Voor Music for Life. Eén stevige knuffel voor een halve euro. Resultaat van twee uur knuffelen: 473 euro's!

We proberen elk jaar een projectje te steunen rond de periode van Dwars door Brugge (begin mei). We hebben al voor de aankoop van een speeltuin voor de BLO Het Noordveld gelopen. Vorig jaar was er het Picca-project voor Kerr Sering in Gambia. Dit jaar steunen we Gandalf:

Vzw Gandalf is sinds 1995 werkzaam op het terrein van vakantiewerking met mensen die in armoede leven. Het initiatief werd vanaf de start, en nog steeds, gedragen door een groep vrijwilligers.

De kerndoelstelling van de VZW Gandalf is het organiseren van gezinsvakanties met mensen die in armoede leven. Hierbij vertrekken we vanuit de centrale opvatting dat deelname aan cultuur en ontspanning een basisrecht is voor iedereen.

Op vakantie gaan betekent er eens even tussenuit zijn, andere mensen leren kennen, eens iets doen wat je nog nooit deed, ontspannen, rust, plezier maken, je eigen ritme volgen. Van daaruit willen ze zoveel mogelijk vertrekken. De ongedwongen sfeer en het samen op vakantie gaan is een basisgegeven in de opzet van de vakantieplanning.

De dagindeling ligt in grote lijnen vast. Maar voor de invulling ervan wordt telkens een aanbod gedaan waaruit de deelnemers zelf een keuze maken. Met hun suggesties en wensen wordt in de mate van het mogelijke rekening gehouden. We vinden het belangrijk dat er mee kan geparticipeerd worden tijdens de vakantie. Hoe meer de vakantie vordert hoe beter we daar in slagen.

Gandalf wil zich vanuit deze visie richten tot die gezinnen die het ergst geconfronteerd worden met armoede en sociale uitsluiting. Ze kiezen uitdrukkelijk voor gezinnen waar de problematiek zich ruimer stelt dan enkel een financiële problematiek; voor die gezinnen die op alle belangrijke levensdomeinen geconfronteerd worden met uitsluiting.

Dat is het project voor dit jaar. Eén van die groep vrijwilligers is Michaella Demazière, één van onze loopsters. Vandaar onze keuze.

Bart

10:53 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-12-07

statement

zoals beloofd, hier komt het:

Ladies’ Running Center Brugge is een joggingvereniging voor dames.

D.w.z. dat we geen loopvereniging zijn, waar snelheid en tijden belangrijk zijn, maar een joggingvereniging die een gezondheids-, recreatie-  en sociale functie nastreeft.

 

De trainingen zijn op zondagmorgen om 10 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 19 u. Doel is samen een halfuurtje tot een uurtje te joggen, twee of driemaal per week, aan een ‘babbeltempo’. Dit is het allerbelangrijkste.

 

Daarnaast geven we de kans om in groep mee te joggen in een aantal joggings: Dwars door Brugge, de 20 km door Brussel,…

We signaleren ook andere joggings waar men individueel kan aan deelnemen (Dwars door Varsenare, Oostende-Brugge 10 miles, Guldensporenjogging, …) Voor die joggings duiden we ook een meter aan: iemand die ons de jogging signaleerde, die zeker deelneemt aan die jogging en die een beetje coordinator speelt voor, tijdens en na de jogging.

 

Tenslotte zijn er nog de randactiviteiten die we organiseren: een Nieuwjaarsreceptie, een afsluitend etentje, een bezoek aan de Memorial Van Damme, …

 

Maar nog eens: dit is eigenlijk secundair.

Belangrijkste is  wekelijks samen te komen om samen te joggen.

bart

21:35 Gepost door bart in joggen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |